Un caz clinic de gonartroza bilaterala

Gonartroza este un proces degenerativ localizat la nivelul articulatiei genunchiului ce vizeaza in principal distrugerea cartilajului articular. In Centrul medical Medreflex Line tratam aceasta boala prin mijloace naturiste.

Atat in diagnostic cat si in urmarirea efectelor tratamentului folosim termograful. Ca instrument de lucru in termografie avem gradientul de temperatura. Acesta reprezinta diferenta de temperatura dintre un tesut normal si unul afectat. Se considera ca acest gradient de temperatura are o valoare patologica clara incepand de la 0,8 grade C. Intr-o forma avansata de gonartroza poate ajunge pana la 4 grade C.

Prezentarea cazului de gonartroza bilaterala

O pacienta in varsta de 35 de ani se prezinta la Centrul medical Medreflex Line cu urmatoarele acuze : dureri localizate la nivelul articulatiilor genunchiului, bilateral, cracmente ( pocnituri ) la aceste articulatii si senzatia de slabiciune la acest nivel. Durerile sunt mai pronuntate la urcatul si coboratul scarilor.

Se face o scanare termografica si se pune diagnosticul de gonartroza bilaterala.

Tratamentul gonartrozei bilaterale

Se aplica in centrul nostru medical un tratament de recuperare medicala constand in masaj medical, masaj reflex si mezoterapie locala si pe punctele localizate la nivelul meridianelor energetice ale organismului.

Iata evolutia in timp a cazului prezentat :

Scanarea din iunie 2010.Genunchiul drept cu un gradient de temperatura de 2,41 grade C ; genunchiul stang cu un gradient de 2,47 grade C

Scanarea din martie 2011. Genunchiul drept cu un gradient de temperatura de 0,61 grade C, iar stangul cu un gradient de 0,92 grade C

Asa dupa cum am aratat mai sus, gradientul de temperatura intra in sfera patologicului abia de la 0,8 grade C in sus. Deci dupa cum se poate constata din cele doua scanari, evolutia in timp a articulatiilor genunchiului sub tratamentul aplicat in Centrul medical MEDREFLEX LINE a fost deosebit de favorabila si pacienta se simte bine la ora actuala.

Acest lucru nu inseamna ca pacienta nu trebuie sa se ingrijeasca in continuare. Se recomanda sa nu stea mult in picioare pe loc, sa nu ridice greutati si sa nu care greutati, sa se fereasca de frig si de curentii de aer. Deosebit de important este regimul de viata al pacientului, felul in care stie sa-si dozeze eforturile si sa realizeze un raport optim intre munca si odihna.

Dr Petre Muresan